Derniers sujets
Décembre 2017
LunMarMerJeuVenSamDim
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendrier Calendrier


Parker et le vin "nature"

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Parker et le vin "nature"

Message par Ludwig Desjardins le Mar 7 Déc 2010 - 11:31

Parker semble en croisade contre le vin "nature", à l'image de Michel Bettane il y a quelques années qui s'était attaqué aux "bio-cons". En témoigne ce qu'il a écrit sur son forum http://dat.erobertparker.com/bboard/showthread.php?t=229995

Please at least agree on what "natural " entails......my suggestions for inclusion would mandate:

1.grapes must be harvested from a biodynamically run vineyard
2. no commercial yeasts or enzymes for fermentations
3. no additions or additives as well as sugar(in any form)
4. no SO2 at any level of the process-fermentation,elevage, bottling
5. aging in concrete,steel, or ancient wood casks/foudres(preferably neutral steel or concrete)
6. no residual sugar
7. no fining agents or filtration

that is a "natural' wine....unfortunately it can't be drunk outside of 5-10 KMs of the place of origin,and must be sequestered in a cold cellar....if anyone can tell where to find such a wine please speak up.... as this could be the hottest wine category and fastest way to make a fortune since Bernie Madoff was a "sure" thing......

Twisted Evil

Ludwig Desjardins

Messages : 4490
Date d'inscription : 05/06/2009
Localisation : Montréal

Voir le profil de l'utilisateur

Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum